27 Ocak 2008 Pazar

VEEEEE... İŞTE DÜKKANIM PASTANAZ :)



Günlerdir sizden uzak kalmamın, sevinçlerimi, hüzünlerimi, kızgınlıklarımı, paylaştığım sizlerden bu kadar uzun zamandır ayrı kalmamın sebebi ; PASTANAZ açıldı. Artık benimde pastalarımı, kurabiyelerimi, yemeklerimi, aklınıza gelebilecek bütün tatlı şeyleri ve herşeyden önemlisi insanlarla hayatı paylaşabileceğim, yardım edebileceğim, iyi niyetlerimi sunabileceğim bir dükkanım var artık. Hayata bakışımı değiştiren, çok farklı boyutlar katan bu küçük dükkan açıldı artık. PASTANAZ benim bebeğim, henüz 2 haftalık çok küçük , tıpkı bir bebek gibi bakıma ihtiyacı olan bir yer. Ben bu bebeği sizlerle paylaşarak büyütücem, ben de onunla büyüyeceğim. Bunun heyecanı hiç bitmeyecek. Neler mi yapılacak bu şirin dükkanda; herşey, paylaşabileceğimiz herşey. zamanla daha da iyi anlatıcam size herşeyi.
Çok klasiktir ama benim için çok önemli bu teşekkürler...
Herşeyden önce bloğundan ilham aldığım pastacı burcu'ya ( beni her ne kadar tanımasada...)
Bu yola girmeye karar verdiğim an ,önüme çıkıp yönümü bulmam için ışık tutan BAKE SHOP 'a
Herşeye rağmen bana sonuna kadar katlanan, öğretmen öğrenci ilişkisinin çok tatlı bir arkadaşlığa dönüşmesini sağlayan, öğretmekten asla vazgeçmeyen canım arkadaşım IŞIL'a(http://www.hanimis.com/)
BAKE SHOP'u oluşturan ,benim penceremden hayata bakan, benim gibi bebeklere büyüme fırsatı veren , henüz çok yeni tanışmamıza rağmen sağlam bir arkadaşlığa adım attığım AYŞEM'E (http://www.peçetedennotlar.blogspot.com/)
veeee...
Attığım bu yolda beni hiç yalnız bırakmayan. beni bu yaşa sevgi yumağı içinde getiren, mücadelemde hep yanımda olan, benimle nefes alan herşeyim ANNEM'E, ve 9 kişilik küçük aileme sonsuz teşekkürler ediyorum.
Diliyorum ve inanıyorumki paylaştıkça büyüyeceğiz....
iyiniyetlerimide PASTANAZ da bulabileceğiniz bu dükkanda buluşmak dileği ile..
sevgiler...

ANNE OĞUL AYNI GÜN DOĞMUŞLAR, KIZLARI PINAR DA ONLARA SÜPRİZ YAPMIŞ :)




Sevgili arkadaşım Pınar'la bu pastayı tasarlarken adeta bir yönetim kurulu toplantısı yaparmışçasına hazırlandık. ( tıpkı Işıl hocamın tembih ettiği gibi) hikayeli pasta diyoruz işte biz bolgçular bu tür pastalara. gelelim hikayeye, Pınar'ın annesi ve erkek kardeşi aynı gün doğmuşlar, birbirlerine hediyelerini veriyorlar, çok sevdikleri köpekleri MAYLO da onların yanında. işte hikayemiz bu. ben çok beğedim, ailede beğenmiş. Ah birde pandispanyasındaki küvertür olayını abartmasaydım, demeyin keyfime...
Işıl teşekkürler...


İLK KREMALI PASTAM


Kremalı pasta üzerine öğrenmem gereken daha çok şey olduğunu daha iyi anladım. bir kere kesinlikle yağlı krema kullanmalıyım. krem şanti başlı başına hata. krema sıkma aparatlarını artırmalıyım. pandispanya çok başarılıydı gerçekten. seda'cımın da ( KOKOŞ) çok hoşuna gitmiş lezzeti. bu arada sevgili teyzeme teşekkür ederim katkılarından dolayı...

ORJİNAL YENİ RAKI (WASHU) :)


HALUK'cum inan elimden bu kadar geldi. hatta hazırlarken ben sarhoş oldu diyebilirim :) harf kalıplarım henüz elimde yoktu, yoksa daha güzel bir şey ortaya çıkabilirdi, seneye işallah :) he bu arada lezzetinden hiç taviz veremem , üzgünüm :)

DİŞ KURABİYELER


Bu kurabiyeleri Beren'in diş buğdayı için hazırlamıştım. üzerini şeker hamuru ile süsleyip, pembe elbiseler giydirecektim. ancak o kadar yoğun bir zamanıma denk geldiki ancak bu kadarını yapabildim. Herşeye rağmen tadı çok lezzetli idi. hadi tarifi paylaşalım:
125 gr margarin
1 yumurta
3 çorba kaşığı pura şekeri
3 çorba kaşığı kakao ( şok kakao lütfen deneyin)
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı ( silme) karbanot
tüm malzemeyi yoğurun, buzdolabında 15 dk. bekletin. daha sonra şekillendirin.

KÜÇÜK BEREN'İN DİŞ BUĞDAYI



Geçtiğimiz günlerde ( aslında uzun zaman oldu, ama ben yeni fırsat buldum) Beren bebeğin diş buğdayı oldu. Beren kiiiimmm diye soruyorsunuz. Minik beren sevgili eltim Figen'in kızı. Ailemizin en son üyesi... Çok hoş bir parti oldu. Sevgili Figen de buğdaylara o kadar güzel lezzet katmış ve süslemişki, sizinle paylaşmadan edemedim. Hemde fikir versin size istedim.

BEREN önce ayna ,sonra kalem aldı tepsiden. Umarım hayatı ayna kadar gerçeklerle ve kalem kadar özgür geçer. Hep mutlu ol küçük Beren. Yengen seni çok seviyor :)

1 Ocak 2008 Salı

HERKESE MUTLU YILLAR :)





Merhaba herkese...

Yeni yıl için yazacaklarım aslında çok uzun, belkide beklentilerimden dolayıdır. Aslında çokda b şey beklemiyorum, kendimce beklentilerim... geçtiğimiz yıl bana çok şey öğretti, hayatın süprizlerle dolu olduğunu, sağlığın ne kadar önemli olduğu ve pozitif düşünme gücü ile neler yapabileceğimi,..

Dilerim 2008 yılında pozitif düşünen, mutlu olmak isteyen, dürüst yaşamayı tercih eden, heyecanı seven tüm insanlar yanımda olur, pasta tadında olur umarım yaşam, kurabiyeler kadar gevrek, yeni tadlar öğrenmek kadar heyecanlı...Dilerim tüm blogçular hep birarada oluruz...
HERKESE İSTEKLERİNİN ÇOK YAKIN OLDUĞU BİR YIL DİLERİM...
HERKESİ ÇOK SEVİYORUM...
MUTLU YILLAR...
Bu arada paylaşmadan edemeyeceğim bir haberim var. Artık benimde yaptıklarımı sunabileceğim, ürünlerimi paylaşabileceğim, öğrendiklerimi öğretebileceğim ve sizlerle birarada olabileceğim küçük bir dükkanım var.bugün itibari ile. herşey çok heyecan verici.. nerden başlamalıyım, nler yapmalıyım bilemiyorum... sizlerin fikirlerini bekliyorum. 2008 yılına heyecanlı girdim anlayacağınız :)




PİLAVIM KARDAN ADAM :)




Pilavım kardan adam:) yılbaşı için annem bize gelmişti. çok mutlu olduk tabii. Derya Baykal'da görmüş bu fikri. Bize de hazırladı. biz çok mutlu olduk. annem de mutlu ettği için mutlu oldu. annemi yüceltmek için banada paylaşmak kaldı :)

UN KURABİYESİ


Bu kurabiyeyi 20 dakika hazırladım desem inanırmısınız. çok acil gitmem gereken bir davet vardı. ne yapıcam diye düşünürken aklıma un kurabiyesi geldi. bir kaç tane de evdekilere ayırdım. eşim tadına bayıldı :) tarifi paylaşmak istiyorum. acil geitmeniz gerektiğinde yada misafir beklediğinizde mutlaka deneyin.

1 paket margarin ( tavsiyem hüner)
1 fincan sıvıyağ
4 kaşık buğday nişastası
4 kaşık pudra şekeri
4,5- 5 su bardağı un

margarin ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın. diğer malzemeleri ilave edip uygun kıvama gelince yuvarlak şekiller verin. 160 derece önceden ısıtılmış fırına verin. pembeleşmeden fırından alın. üzerine pudra şekeri serpin. afiyet olsun.

Kaynak : portakal ağacı