25 Şubat 2008 Pazartesi

CANIM KARDEŞİM MUTLU YILLAR İYİKİ VARSIN...




Canım kardeşim, bana hep destek olan varlığını hiç eksik etmediğin, sırtımı dayayabileceğim tek insan iyiki doğdun...
Bu arada paylaşmadan edemeyeceğim, benim kız kardeşim yeni HACI oldu ve geldikten 1 hafta sonra onun doğumgünüydü bende konsepte uygun olsun istedim ve bu pastayı hazırladım. modelleme konusunda oldukça acamiyim ama ailemin yüz ifadesini şaşkınlıklarını mutluluklarını görmeliydiniz, herşeye değerdi...
Sizinde kapalı ve iki oğlu olan bir kardeşiniz varsa harika bir örnek bence :))

ÇİKOLATALI VİŞNELİ PRATİK PASTAM



Bu pastayı sevgili kuaförüm Ali abi için hazırladım. pasta ona süpriz olucaktı ve çok kısa zamanım vardı. vanilya aromalı pasta hazırladım. bunun tarifini daha önce yayınlamıştım. içine pastacı kreması hazıraldım. vişne taneleri ve çikolata parçaları ile tatlandırdım ve üstünü ganaj ile kapladım. en üstüne kakao yağdırdım, kırmızı şeker hamuru kullanarak kalpler döşedim ve mutlu yıllar yazdım. tadını çok beğenmişler...
PASTACI KREMASI
250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı vanilya
tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim, isterseniz piştikten sonra 1 yemek kaşığı margarin ilave edebilirsiniz

ÇİKOLATALI GANAJ :

200 gr sıvı krema

100 gr sütlü kuvertür

100 gr bitter kuvertür

kremayı kaynamak üzere gelinceye dek ısıtalım ve kaynamasına fırsat vermeden çikolataları içine atalım ve eritelim. kremayı ne kadar çok kaynatırsak ganajın kalitesi bozulur. soğuduktan sonra pasta kenarlarını süsülemek için, şeker hamuru kaplamak için yada pasta katlarının arasına krema olarak kullanabiliriz.

HEYOOO BENDE PASTAKOLİK AİLESİNDENİM :))


Yaşasın!! Artık bende pastakolik grubuna dahil oldum. herşey daha güzel olucak bundan böle, tariflerimi, duygularımı, herşeyimi daha derinden paylaşıcam herkesle ve büyüyücem. yaşasııınnn :))

24 Şubat 2008 Pazar

AÇILIŞ DAVETİYESİ KURABİYELERİM




Açılış için hazırladığım bu davetiyeleri alan herkes çok beğendi. Hala iyi fotoğarf çekemediğimden soluk görünüyorlar ama gerçekten konsepte uygun davetiyeler oldular. yapımında emeği geçen teyzem, kuzenşm tuğba ve yeni arkadaşım pınar ve seçile teşekkürler.
Bu kalıp katlı pasta şeklinde çok değişik kurabiyeler üretebilirsiniz. isterseniz dükkanımdan satın alabilirsiniz :)) artık pasta malzemeleri, kurabiye kalıpları da satıyorum bilginize :))
GELELİM TARİFE:
200 gr margarin ( mümkünse HÜNER)
400 gr un
200 gr pudra şekeri
1 yumurta
aroma yada vanilya
1 silme çay kaşığı karbonat
tüm malzemeyi yoğurup 15 dakika dinlendirdikten sonra şekillendirip 175 derece önceden ışıtılmış fırında pişiriyoruz.
KAYNAK: www.hanimis.com Sevgiler IŞIL







PASTAKOLİKLER MÜJDE...

Herkese merhaba, sizleri çok özledim. paylaşıcak o kadar çok şey varki, ama anlatıcak yazıcak zaman yok inanın. ben PASTANAZ :) tavrımdan ve tarzımdan hiç vazgeçmeden yol alıyorum. Paylaştıkça çoğalıyorum inanın. Dükkanıma hergün yepyeni yüzler, yeni heyecanlar geliyor ve bu beni çok mutlu ediyor. artık bloğumdada yeni ziyeretler görüyorum büyüyorum anlıyacağınız. Okadar ki yakında düğün pastası hazırlıyacağım bir müşterime :)) Herkes PASTANAZ ismini çok sevdi, beni de :) Tek dileğim üzerimdeki pozitif enerjim hep çoğalsın çoğalsın ve evrendeki tüm üretmek isteyen yaşayan insanlara yayılsın.

Bundan böyle bloğumu daha detaylı, daha tarifli, daha özenli hazırlıyacağım. neden mi ?? Çünkü ben bir pastakoliğim. VEEE artık benim gibi işini sevenlerin, pasta yaparken mutlu olanların bir grubu olucak. Sevgili AYŞE
http://www.yamantarifler.blogspot.com/ PASTAKOLİKLER adı altında bir grup oluşturuyor. Amaç isteyen herkesin tariflere ulaşıp fikir edinmesi. Harika diilmi... yakında bende bu gruba dahil olacağım işallah ve herkes daha detaylı tarifler bulacak benden ve diğer arkadaşlarımdan.
Yeni arkadaşım AYŞE aklına, fikrine sağlık, bu harika bir fikir, emeklerinin karşılığını alman dileği ile...
sevgiler
iyiniyetlerimle...

20 Şubat 2008 Çarşamba

PASTANAZ AÇILIŞ ALBÜMÜM :)


































Yaşadığım en mutlu günlerimden biriydi, şubelirim olucak inanıyorum ve sizinle yine paylaşacağım :))





































ÇİFLİKTE PİKNİK ( MODELLEME DERSİ BAKE SHOP)



Bake shopta modelleme dersinde yaptığım maket pastam. sevgili IŞIL iyiki varsın

SEVGİLİLER GÜNÜ ÇALIŞMALARIM




alttaki resimler çok aptalca duruyo biliyorum ama , bilgisayarımda kaynaklanan bir problemden dolayı düzeltemiyorum özür dilerim. sadece sizlerle paylaşmak istedim.






AŞIK EDEN TARİFLER İÇİN ÇALIŞTIM :)


Herkese merhabalar... ne derler geçmiş sevgililer gününüz kutlu olsun :) çok geçikmiş bir tarif ama o kadar yoğundumki anlatamam. bu pastayı hazırlarken göstermiş olduğum azme inanamassınız. Sevgili yaman tarifler ayşe yaman bloğundaki etkinliklere her ay katılmayı niyet etsemde bir türlü fırsat bulamamıştım. şubat ayının da özelliğinden olsa gerek bu sefer katılıcam dedim ve umarım başarırım. bu pasta kime diye soracak olursanız, hikayesi komik. benim sevgilime diil bu pasta maalesef, sevgilime pasta yapıcak zamanı yaratamadım. bu pasta sevgili yeni müşterim Hatice hanımın sevgilisine .... :)) Komik diilmi,.. ama size bu güne özgü anlatıcak tabiki hikayem var... önümüzdeki yıl 14 Şubatı bekleyin :))
Bu kalpli pastanın pandispanyası vanilya aromalı, içi çikolatalı ve vişneli, klasik pastacı kreması ile hazırlanmış, ilk fırsatta söz veriyorum detaylı tarif vericem.. herkesi çok seviyorum...
iyi niyetlerimle...

AŞIK EDEN TARİFLER İÇİN ÇALIŞTIM :)

2 Şubat 2008 Cumartesi

ŞUBAT AYI ETKİNLİĞİ AŞIK EDEN TARİFLER


Yaman tarifler, sevgili ayşe yaman'daki bu ayki etkinlik, önemine yakışır olmuş. Aşık eden tarifler...
sizlerde, sevdiğinize severek hazırladığınız,
tatlılar
çorbalar
pastalar
börekler, aklınıza gelebilecek herşey,
yada
sevdiğinize ettiğiniz ilk hediye
sevdiğinizden aldığınız ilk hediye
yada hikayenizi paylaşmak isterseniz, bu ayki etkinliğimize katılın, bloğunuzda yayınlayın, yada benimle paylaşın, sonunda http://www.kusunmutfagi.blogspot.com/ adresinde yayınlansın.
unutmayın paylaştıkça çoğalırız.
haydi düşünün bakalım biraz :)