5 Eylül 2008 Cuma

HEDİYE PAKET PASTAM

Sipariş üzerine içi vanilya aromalı pandispanya, pastacı kreması, franbuaz,vişne, muz ve çikolata parçacıklı dolgun malzemeli bir pasta. İlk defa hediye paketi hazırladım, sandığım kadar zor diilmiş. Lezzetinden çok memnun kalmışlar buda bana yeter zaten, tüm pastacıların hissettiği gibi ....


TOST EKMEĞİNE TUZLU PASTA


Adını böyle koyuverdim işte :)) Yine sevgili ufuk'tan aldığım bir tarif, Aniden gelicek ve çok uzun zamandır ilk defa ziyaret edicek misafirlerim için değişik bir salata yapmalıydım. İmdadıma yine ufuğun bizlerle paylaştığı o bitmeyen tarifleri yetişti. Zor gibi görünen ama kolay bir salata tarifi , denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle ramazan ayı için iftara çağıracağınız misafirlerinizi bu salata ile şaşırtabilirsiniz, haydi tarife geçelim.
Gerekli malzemeler :
(malzemeler tarife birebir uygun değil, benim yaptığım halidir, orjinali http://www.ufukmutfakta.blogspot.com/)
1 paket tost emeği
1 adet tavuk göğsü
200 gr süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
süt
1 yumurta
dereotu
nane, pulbiber
Hazırlama şekli :
*öncelikle tavuk göğsünü haşlayın, sarımsakla beraber rondodan püre haline gelinceye dek geçirin
* tost ekmeğinin herbirini sütle ıslatıp tavuklu harçtan bıçak yardımıyla ekmeğin üstüne sürün,
* diğer ekmek içinde aynı işlemi yapıp, ekmekleri üstüste gelecek şekilde kule hazırlayın
* daha sonra servis edeğeniz kaba spatula yardımı ile baton pasta şekli alacak şekilde yatırın
* mayonez ve süzme yoğurdu çırpıp bir kısmını ayırdıktan sonra pastanın tüm yüzeyine spatula yarımı ile yayıp bir gece dolapta bekletin
* servis yapacağınız sırada kaln yoğurt ve mayonezide sapatula yardımı ile tüm yüzeye yaydıktan sonra dereotlarının iri dallarını pastanın yanlarına yerleştirin.
* yumurtayı haşlayıp katı hale getirin
* rendeleyip resimdeki gibi verev şekilde pastanın üzerine yerleştirin
* sırasıyla kuru nane ve pulbiberi serpin. afiyet olsun
not :tost ekmeklerinin arasına malzemeyi kalınca sürebilirsiniz.


3 Eylül 2008 Çarşamba

ÇİKOLATA KAPLI FINDIKLI KURABİYE





Bu kurabiyeleri sevgili ufuk'un bloğunda görmüştüm, çok uzun zamandır yapmayı planlamıştım ama zahmetli ve zaman ayrılması gereken bir tarif olduğu için yeni fırsat bulabildim. Hakikaten tadı enfes, fındıkları daha önceden kavurmak çok ayrı bir tat katıyor. sevgili Ufuk bu tarifi arkadaşı burçinden almış, bende ondan aldım. Bu arada ufuğu http://www.ufukmutfakta.blogspot.com/ çok beğendiğimi tariflerini sıkı takip ettiğimi belirtmek istiyorum, yeni blogçu olarak hakikaten onlar gibilerine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
gerekli malzemeler: (38 adet için)
200 gr tuzsuz tereyağ ( tarifte böyle nacak ben hüner kullandım)
3,5 su bardağı un
2/3 s.b şeker
1 s.bardağı ince çekilmiş fındık
2/3 s. bardağı iri çekilmiş fındık
75 gr rendelenmiş bitter çikolota
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya

kaplaması için:
200 gr bitter çikolata
file fıstık
hindistan cevizi pura şekeri

* fırını 160 dereceye ayarlıyoruz
* kullanacağımız fındıkları fırında 10 dk bekletiyoruz ve sonra ölçülere göre ince ve iri çekilicek hale getiriyoruz
*öncelikle margarini oda sıcaklığına getirip krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz
* sırasıyla şeker vanilya ve suyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
*ince çekilmiş fındık ve çikolata rendesini lave edip kaşıkla karıştırıyoruz
*elenmiş unu ve tuzu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
* daha sonra iri çekilmiş fındıkları ilave edip yoğurma işlemini bitiriyoruz
* ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 5-6 cm boyunda yuvarlayıp yarım ay şeklini verip fırına veriyoruz.
* fırından çıkıp soğuduktan sonra benmari usulu erittiğimz çikolata ile kurabiyenin yarısını kaplayıp badem , hindistan cevizine batırıyoruz kalan kısmına da pura şekeri serpip çikolataların donmasını bekleyip servis yapıyoruz.

NOT: hamuru yoğurma aşamasında iri çelikiş fındıkları ilave ettiğinizde toparlanmıcak gibi olsada korkmayın bir süre sonra istediğinz kıvama geliyor. margarin çırpıldığından kurabiyeler fırına girdikten sonra kabarıyor ,tepsiye yerleştirdiğinizde sıklığını ona göre ayarlayın. ben bu kurabiyeleri havaların çok sıcak olduğu bir dönemde yaptığım için çikolataları donduramadım, fotoğrafta çok istediğim gibi olmadı ama ikram için mükemmel bir tercih , denemelisiniz.
teşekkürler burçin...