30 Mart 2008 Pazar

KIZIMIN DOĞUMGÜNÜ PASTASI HÜSRAN :(


Hani derler ya terzi kendi söküğünü dikemez diye, hakikaten çok doğruymuş bir kez daha anladım.Canım eşimin doğumgününde çok şeyler hayal ettim ama o kadar çok siperiş vardıki maalesef hiç bir şey yapamadım, sıradan kremalı pasta bile, sonra babamın doğumgünü içinde aynı şekilde ve şimdi kızımın doğumgünü için yapmalıyım okulda kutlanılacak dedim ama maalesef oda olmadı, çünkü acele işe şeytan karıştı. Her zaman çok iyi yapılan işleri sizlere sunmaktan taraftar diilim, kötüleride paylaşmalıyım ve bu da gerçekten çok kötü bir pasta oldu, hatalarımı sıralıyorum
1- bu pastanın modellemesine vakit ayırmam gerekirken 20 dakika ayırmak zorunda kaldım ve ortaya böyle birşey çıktı.
2- Alttaki pasndispanyanın büyüklüğü ile üstteki kalp pasdispanya aynı oldu ve üstteki pamdispamyanın ağırlığını kaldıramadı pasta çöktü, birde araya pasra tabanı koymalıydım ama çok kısıtlı zamanda unuttum.
3- Birda elimde malzemem olmadığında asla böyle bir hazırlık içine girmeyeceğiö, straforuma şeker hanuru yetmedi, kestim falan oldu filen oldu, o da tam bir fiyasko..
böyle olsun istemezdim, önce Pınarımdan sonrada size böyle kötü bir görüntü sunduğum için özür dilerim... :((

6 yorum:

Yemekbahane dedi ki...

merhaba nazan
boyle aksilikler olabiliyor gercekten de.mesela ben esimin dogumgununde bir sene boyunca hayal ettiğim pastayı o kadar kotu yapmıştım ki siteme bile koyamadım.ama olsun.her yanlış bir tecrübedir.ben tüm pastalarını çok beğendim.ellerine sağlık

sevgiler
müge

Adsız dedi ki...

Bu güzelim pastaya kötü oldu diyorsanız biz napalım:) Ellerinize sağlık yine de süper görünüyor.Ben de mimarobada oturuyorum.İlanlarınızı gördüm en kısa zamanda uğrayacağım.Yeni yeriniz hayırlı uğurlu olsun.

NiNo dedi ki...

Aynı pastayı kızımın yasgunu için bana Duygu yaptı.Yani ben yapamadım ve arkadasımdan rica ettim yapmasını.Ben denemedim kızım için çabalamadım bile.Oysaki sen hem vakitsiz hem yogun olmana ragmen onun için çabalamışsın.Sence görünümü kötü olabilir ama kızın için degeri nedir düşünebilirmisin?

Bir Dilim Düş dedi ki...

Bazen böyle şeyler yaşanabiliyor maalesef. Ama bence önemli olan az zamana rağmen yapmaya çalışmanız.
Kalpten gelen güzel bir pasta bence
Sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Nazancım hepimizin başına gelen şeyler bunlar, sen en azından yakınlarına pasta yaparken zorlanıyorsun ben kime pasta yapsam mutlaka bişeyler ters gidiyor. Iste burada tecrube isin icine giriyor, ne kadar cok pasta hakkinda bilgi sahibi olsanda tecrube kadar onemli bisey yok, ben üzerimdeki acemilik duygusunuda seviyorum, çok heyecanlı oluyor son dakka yasananlar, stres, adrenalin, hehe :) bence onlarca yüzlerce pastadan sonra bunlar azalacak ama bitmeyecek profesyonelde olsan yaptığın bazı seyleri beğenmezsin bu doğamız da var...Beğenirsek daha da güzel pastalar çıkmaz zaten..Neyse bakma sen bana böyle çok bilmiş edalarında konusurum bazen..:)
Pastaniz harika bence, kızın hissetmemiştir seker hamurunun az kaldığını ara kata destek koymadığı, o görmüşse bile pastanın ortasında oturan çilek kızı görmüştür..Ama annesine çektiyse bilemem tabii..:)
canim sevgilerimi gonderiyorum.
Kizinin dogum gunu kutlu olsun..saglikli nice mutlu seneler..

Unknown dedi ki...

Sevgili Nazan, oncelikle kizinin yeni yasi saglikli ve mutlu gecsin insallah. Pastaya gelince,bu pasta sayesinde pek cok sey ogrenmis oldun, fakat kesinlikle kotu bir pasta sozunu hakedecek bir pasta digil bu. 20 dakikada boyle bir figur hazirlaman bile takdire sayan bir durum. Ama herzaman icin figurleri cok onceden hazirlamak sana zamandan kazandirir ve daha ozenli yapmis olursun. Ben 40 dakikada hazirlanmis figurlerini merakla bekliyorum bak :)

Sevgiler...