5 Eylül 2008 Cuma

TOST EKMEĞİNE TUZLU PASTA


Adını böyle koyuverdim işte :)) Yine sevgili ufuk'tan aldığım bir tarif, Aniden gelicek ve çok uzun zamandır ilk defa ziyaret edicek misafirlerim için değişik bir salata yapmalıydım. İmdadıma yine ufuğun bizlerle paylaştığı o bitmeyen tarifleri yetişti. Zor gibi görünen ama kolay bir salata tarifi , denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle ramazan ayı için iftara çağıracağınız misafirlerinizi bu salata ile şaşırtabilirsiniz, haydi tarife geçelim.
Gerekli malzemeler :
(malzemeler tarife birebir uygun değil, benim yaptığım halidir, orjinali http://www.ufukmutfakta.blogspot.com/)
1 paket tost emeği
1 adet tavuk göğsü
200 gr süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
süt
1 yumurta
dereotu
nane, pulbiber
Hazırlama şekli :
*öncelikle tavuk göğsünü haşlayın, sarımsakla beraber rondodan püre haline gelinceye dek geçirin
* tost ekmeğinin herbirini sütle ıslatıp tavuklu harçtan bıçak yardımıyla ekmeğin üstüne sürün,
* diğer ekmek içinde aynı işlemi yapıp, ekmekleri üstüste gelecek şekilde kule hazırlayın
* daha sonra servis edeğeniz kaba spatula yardımı ile baton pasta şekli alacak şekilde yatırın
* mayonez ve süzme yoğurdu çırpıp bir kısmını ayırdıktan sonra pastanın tüm yüzeyine spatula yarımı ile yayıp bir gece dolapta bekletin
* servis yapacağınız sırada kaln yoğurt ve mayonezide sapatula yardımı ile tüm yüzeye yaydıktan sonra dereotlarının iri dallarını pastanın yanlarına yerleştirin.
* yumurtayı haşlayıp katı hale getirin
* rendeleyip resimdeki gibi verev şekilde pastanın üzerine yerleştirin
* sırasıyla kuru nane ve pulbiberi serpin. afiyet olsun
not :tost ekmeklerinin arasına malzemeyi kalınca sürebilirsiniz.


1 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Çok hafif ve şık bir tarif, ellerinize sağlık.

Sevgilerimle.