7 Ağustos 2008 Perşembe

TEMMUZ AYI, BEKLENEN SON VE HÜZÜN...


Herkese çoook uzun aradan sonra yeniden merhaba,
yaklaşık iki aydır yazamadım, paylaşamadım, hani bazen hepimize olur ya eliniz kalkmaz, yazamaz, düşünemessiniz ben öyle bir dönemden geçtim.
Sevinçlerimi, hüzünlerimi, herşeyimi paylaştığım güncemden, bu defa hüzünü paylaşacağım.
Yaklaşık 8 ay önce tüm hayallerimi, ümitlerimi, umutlarımı adadığım, her bir adımında , her bir karışında emeğim olan, şirin dükkanımdaki faaliyetime son verdim. Bu tamamen benim isteğimdi, her zaman söylediğim gibi mutlu olduğum yerde kalmalıydım ve artık atölyemde bu duygudan daha çok huzursuzluğu yaşamaya paylamıştım. Sebebi hiç önemli diil. Eğer siz iyiyseniz, herkes size karşı iyidir, dolayısıyla ben heryerde mutlu olabilirim. Evet kısacası artık bitti.
Veee.... Hemen ardından yeni umutlar doğdu. Bazı şeyleri açıklamak için henüz çok erken (dost var ,düşman var :) ) zamanı geldiğinde yine paylaşmaya devam edeceğim.

Yaşadığım son sekiz aylık dönemde yine hayat bana çok şey kattı. ve bunları nacizane sizinle paylaşmalıyım ki aynı hataları sizde yapmayın.
* Asla akrabanızla iş yapmayın
* Asla profosyonel hayatınızda sizden büyük insanlara saygı göstericem diye düşüncelerinden vazgeçmeyin.
* Yılanın ( düşmanın ) başını küçükken ezin.
* İnandığınız yoldan, inanmayan, anlamayan insanlar yüzünden vazgeçmeyin ki ben bunu asla yapmadım.
* veeee herşeyden önemlisi ALLAH'IN ADALETİNE SIĞININ...
PASTANAZ zaten hep benimdi ve öyle olmaya devam edecek, bebeğim yine olgunlukla emin adımlarla büyümeye devam edicek, çünkü emek veriyorum.
Yaşadıklarımı, ürettiklerimi, sizinle paylaşmaya devam edeceğim, her geçen gün daha güçlenerek, büyüyerek , mutlu , huzurlu ve tüm pozitif enerjimle...
Sevgilerimle...
İyi niyetlerimle...

3 yorum:

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

merhaba,
yazınızı okudum. atölyenizi kapattığınıza gerçekten üzüldüm. daha önceki yazılarınızdan resimlerini gördüm. çok şirin benim hayalimdeki gibi bir atölyeniz varmış. İnşallah ilerki zamanlarda daha da güzel bir atölyeniz olur. yaptığınız güzel pastaların devam etmesi dileğiyle
sevgilerimle,

Кâşiƒ dedi ki...

Atölyenizi kapamanıza üzüldüm ):
Ancak Rabbim herzaman bir kapıyı kapar,yeni birini açar ...
İmtihanın bir getirisi (: Çok şükür ki darda koymuyor ...
Belki de sizin hakkınızda daha hayırlı ve daha parlak gelecek yazılmıştır ve onun içinde bu tecrübeyi yaşamanız gerekiyordur ...
İnanıyorum ki,sizin gibi işini seven,konusuna hakim bir kişi için yepyeni ve daha mükemmel bir kapı açılacaktır ...
Maşallah çok tatlı bir kızınız var , bayıldım,Allah nazarlardan saklasın (:
Gülen yüzünüz asla solmasın insallah ; mutlu saatler (:

Adsız dedi ki...

Merhaba;
atölyen uzun zamandır beklediğimiz bir mekandı, fakat oturduğumuz semtteki insanların bu konuya bakış açısı maalesef çok gelişmemiş pastaneden almak daha kolaylarına geliyor.Kişiye özel olgusunu anlayacak,son derece sağlıklı, taze özenilmiş çalışmaları takdir edecek insanlar az belkide gizliden kıskançlıkta var:).Akrabanla iş yapmama kararına bende katılıyorum ki küçük çapta kendi öz ailemle(kardeş-anne baba) yaptığım alışverişlerde dahi hep zarar gören ben olmuşumdur.Ortaklık sınırlarının kesin protokolle sözleşmeyle yapıldığı anlaşmalar daha iyi yürüyor.Büyüklere saygı hikayesine gelince işin yaşı olmaz,dolayısıyla iş ne gerektirirse o yapılır.Yaşça benden çok büyük insanlarla senelerce bu prensiple çalıştım,hem aileden hemde büyük dersen o iş baştan yanlış zira büyüklerimiz küçükleri kullanılacak azarlanacak bir şeyden anlamaz çocuk muamelesi yaparlar.Hem tüm işi yapacaksın; temizlik,alışveriş,satış,sipariş,hazırlanması onlarda lütfen emirler yağdırıp oturdukları yerden ahkam keserek işin onlara göre önemli kısmını yapacaklar.Ondan sonra boğaz tokluğuna kölelik yapıp kazandığını onlara verip birde herşeye hesap vereceksin.
Çalıştığın kişileri ve seni uzaktanda olsa tanımış biri olarak böylesi daha hayırlı oldu diyeceğim.Allah yolunu açık etsin.Bol hayırlı kazançlar versin.Allah güzel kalbine göre hayırlar nasip etsin.