24 Aralık 2007 Pazartesi

PATLICANLI ÇÖREK


Arkadaşlar uzun zamandır denediğim en değişik ve lezzetli bir tuzlu çeşidi. yiyen herkes tarifini aldı, bayıldılar lezzetten. Lezzet deryası bunlar.. Onlara tarifi veririm de size vermezmiyim. yazın bakalım, sonrada deneyin, çok güzell .....
HAMUR MALZEMESİ İÇİN:
4,5 su bardağı un (500 gr)
1 dolu çorba kaşığı kuru maya veya
42 gr pakmaya yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay kaşığı limaon suyu veya sirke
1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ :
3-4 Adet orta boy patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
pul biber
tuz
isteğe göre domates ve yeşil biber ( ben ilave ettim )
Hamuru tüm malzemeleri karıştırıp yoğurup dinlendirmeye bırakalım. bu arada patlacanları soyup tuzlu suda bekletelim. patlıcanları çok ince kuşbaşı doğrayalım. soğanı soyup doğradıktan sonra kavuralım. patlıcanları ilave edelim. istersek yeşil biberlerle birlikte kavuralım. baharatını ilave edip 5 dk pişirip soğumaya bırakalım.
Hamur iyice mayalanıp iki katına ulaşınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. elimizle düzleştirelim. içlerine patlıcanlı harçtan koyup kapatalım. ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. üzerleine su sürüp susam serpelim. önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim. çıktıktan sonra üzerlerine az mikterda margarin sürüp yumuşamasını sağlayalım.
AFİYET OLSUN:)


Hiç yorum yok: