17 Kasım 2007 Cumartesi

sodalı kıymalı börek


Bu fotoğrafı çektiğimde hala dumanları çıkıyodu böreklerin. Hakikaten yediğim en lezzetli kıymalı börek. Tarifini mutlaka paylaşmalıyım... Üretmeyi seviyorum, paylaşmayı daha çok. Herkese afiyet olsun.
4 adet yufka ( mini fırın tepsisi için)
HARCI İÇİN :
1 adet soda
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
İÇİ İÇİN:
300 gr kıyma
2 büyük baş soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber
arzuya bağlı pulbiber
Sağanları yağda kavurduktan kıymayı ilave ediyoruz. iyice iki kavrulduktan sonra domates salça ve baharatları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.
Dha sonra tepsiyi yağlayıp ilk kat yufkayı parçalara ayırıp tepsiye diziyoruz.ikinci katı da aynı şekilde yayıyoruz. orta kata geldiğimizde kıymalı harcı yufanın üzerine döküp yayıyoruz. daha sonra kalan iki yufkayı da parçalayıp tepsiye yaydıktan sonra börekleri dilimlere ayırıp sodalı harcı üstüne döküyoruz. en az 2 saat beklettikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Gökhan dedi ki...

Nazan ben ıspanaklı çalışmanı da görmek istiyorum, ama bu da çok güzel görünüyor... Ben böreklere bayılırım, sevmeyen varmı ki? :)

Aç çocuk:)diceksin yaa